Apple intra in televiziune!

Luni apple a lansat un nou serviciu numit Apple+. Tim Cook prezentat un serviciu de streaming, un card de credit si un serviciu de jocuri online. In acest fel apple se pozitioneaza in randul companiilor de entertaiment si de servicii financiare, lucru transmis de BBC si de siteul agentiei Reuters.

La lansarea Apple TV+ au fost invitati: Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Jason Momoa, Alfred Woodard şi Kumail Nanjiani. In ciuda atator vedete prezente la lansare, actiunile apple au scazut cu 1.2%. Cei 1.4 miliarde de utilizatori de gadgeturi apple vor putea accesa o aplicatie speciala pentru vizionarea programelor tv. Aplicatia va fi disponibila atat in iStore cat si in google play store.

Apple card va fi un card fizic insotit si de un card virtual. Serviciu va fi furnizat împreună cu Goldman Sachs Group Inc şi Mastercard Inc. Cardul fizic este unul exclusivist, realizat din titan si gravat cu laser. El va fi lansat in aceasta vara in Statele Unite. Cardul de credit este unul similar cu cel de la Revolute. Va afisa in timp real toate cheltuielile si va permite un cash back zilnic. Apple Pay o sa fie disponibil in mai mult de 40 de tari pana la sfarsitul anului.

Apple News+ va fi o aplicatie de stiri care va ingloba stiri de pe 300 de siteuri de stiri din intreaga lume, printre care Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic, Rolling Stone, LA Times şi Wall Street Journal si va costa aproximativ $10 pe lună. Ea vi fi lansata in itial in SUA si Canada iar utlerior va fi disponibila si in Europa. Un lucru caracteristic pentru aceasta aplicatie este faptul ca va oferi un grad de confidentialitate utilizatorilor. Ea nu va urmari ce citesc utilizatorii si nici advertiserii nu vor putea sa urmareasca. Aceasta aplicatie va fi disponibila doar pentru utilizatorii Apple.

Apple Arcade va fi noua platforma de jocuri online lansata. Va dispune de peste 100 de jocuri exclusive, urmand sa fie disponibila in 150 de tari din aceasta toamna. Jocurile vor putea fi accesate de pe toate dispozitivele apple si vor fi realizate de mai multi dezvoltatori. Pretul pentru accesul la aceasta aplicatie inca nu a fost anuntat.

Anul trecut veniturile companiei din serviciile apple ( App Store, iCloud şi Apple Music ) au crescut cu 24% anul trecut fata de anul anterior si anume 37.1 miliarde de dolari. Acesta reprezinta 14% din totalul veniturilor apple care au fost in total de 265.6 miliarde de dolari.


Tags: , , , ,

Comments are closed.